dimarts, 28 d’agost del 2007

Terra de Trobadors 2007

Com ja ve sent habitual als volts de l’11 de setembre, a Castelló tornem segles enrera, fins arribar a les èpoques de major esplendor del nostre municipi, aquest any serà la XVII edició del festival Terra de Trobadors, aquest cop anomenat Mil Anys d’Història. És una festa on gairebé tot el municipi s’implica i fa que tots els assistents gaudeixin d’un dels més grans espectacles que es poden veure a les nostres contrades, tots els carrers del casc antic s’engalanen, es col·loquen portals a les 7 entrades del municipi i durant 4 dies el centre històric retorna a un passat gloriós on no hi faltarà música, espectacles i animacions.
Arranquem les jornades amb un sopar digne dels comtes de l’època, l’endemà tindrem el torneig amb les seves justes i competicions, a més de mercat de mostres de bestiar i espectacles durant tot el dia i una gran quantitat de tavernes on podrem refrescar la gola, el diumenge és el dia més multitudinari, on es celebra un gran mercat i on és obligatori fer el canvi d’euros per moneda més adient a l’època. Hi ha multitud d’espectacles que són d’obligada visita com les bugaderes, el cau de les bruixes, concerts i un llarg etc. Passejar en aquestes jornades per la nostra vila és una experiència que deixa petja, molts altres municipis s’agafen a la tirada del Terra de Trobadors, però l’experiència és un grau i en això els castellonins som els millors. No us ho perdeu, aquí us deixo un petit video del TdT ‘ 06 per anar obrint boca; pugeu el volum. Ens hi veiem!!


Si vols estar informat sobre el programa clicka aquí



dilluns, 27 d’agost del 2007

Nova sortida a pescar

De fet tot va ser molt improvisat, cap a les dues de la tarda la Lídia i jo decidim anar a la platja, però a mi no m'agrada la platja i no tinc gaire tolerància a la calor del migdiaestassat com una sargantana, així que decidim anar a cap ras, ella pot pendre el sol i jo intentar pescar, i si, dic intentar pescar perquè això és el que vaig fer, cabbussar-me i nedar, però pescar, el que es diu pescar més aviat poc, quatre cosetes per sopar i prou, l'aigua estava molt clara, pot ser no tant com la darrera vegada, però tot i així rondava els 10m, però de peix poc, que hi farem, tampoc era la millor hora, de totes maneres vam passar bé la tarda. Les estadístiques d'aquest dia van ser de 11m de profunditat màxima per un promig de 4,3m, la temperatura mínima de l'aigua va ser de 18,9º; la primera cabbussada va ser a les 15:41 i la darrera a les 17:01 per un temps total a sota aigua de 19'06".
Ja quan estàvem de camí cap al cotxe veig una cara coneguda, la Teta que anava a fer el darrer bany a cap ras.

dimarts, 21 d’agost del 2007

dilluns, 20 d’agost del 2007

Pels amants de la cacera

Tinc un nou blog, que en un principi tractarà de la cacera a Castelló d'Empúries sobretot pel que respecte a la meva colla, però on intentaré penjar-hi tota la informació rellevant que tingui relació amb aquest món.
La cacera és un esport molt desconegut, i moltes vegades difamat, està clar que hi ha gent de tota mena, com a tota la societat, però els valors reals de la cacera són els que a mi m'importen. no crec en la cacera comercial, al contrari, ni en les jornades de tirar per tirar, crec en la sortida al camp amb els gossos, la trobada amb els companys, l'esmorzar, la caminada pels camps i si hi ha sort caçar alguna cosa. També practiquem la cacera per danys, doncs és molt trist veure com un pagès que ha cultivat 1 Ha. de blat de moro o girasol només en pot recol·lectar un 25 o 30 % a causa dels senglars i les daines, per això tot i ser un municipi de planer practiquem també la caça major.
Bé, espero que us agradi i entengueu una mica més aquesta gran afició, desconeguda i criticada, sobretot pels ecologistes de ciutat.
www.caceraacastello.blogspot.com