dimarts, 27 de maig del 2008

Per fi plou

Sembla estrany, però l'amenaça de sequera a l'Empordà ha estat i encara és força important, aquest any hi ha hagut poques pluges i de poca intensitat; el nivell del pantà és baixíssim, i aquí a Castelló, fa temps que de tant en tant es veuen peixos morts per la falta d'oxigenació de l'aigua del riu, la veritat és que es una situació molt llastimosa, gens habitual, però que hi farem, ens hem d'adaptar, d'aigua al meu poble no en falta, però això ja ho explicaré més endavant.
El que em fa tenir més esperança és que des de fa uns dies, torna a ploure, ho fa d'una manera no massa seguida ni massa abundant, però tampoc entra la tramuntana, per tant, cal ser una mica optimistes i pensar que aquest mal moment s'acabarà aviat. Durant aquest darrer mes, anava veient a les notícies que plovia a tot arreu menys a l'Alt Empordà, curiós, estem en un indret propici per la pluja (sempre que no bufi tramuntana) doncs tenim costa, muntanyes i força vegetació, a més disposem d'un embassament a la part alta del riu que és el que subministra aigua a la zona. Però ara l'important no és que plogui al planer, sinó que ho faci a la capçalera de la Muga, a veure si puja el nivell que a data d'avui dimarts està al 27,37%, ahir estava al 26,54%, a veure si aguanta així uns dies més i es pot sortir de la fase d'excepcionalitat 2.
Fins aquí l'alegria de que plogui, però, anem al tema, Castelló d'Empúries és un municipi que depèn de la conca de la Muga, per això està subjecte a les restriccions que s'imposin des de l'ACA, però Castelló no es nodreix de les aigües de la Muga, i molt menys del pantà de Boadella, Castelló disposa d'uns aqüífers que estan al 100%, l'aigua d'aquests aqüífers es creu que ve del Canigó, doncs la composició química de l'aigua així ho indica, i per tant, de sequera al nucli de Castelló no n'hi ha; que per solidaritat amb els pobles veïns s'apliquin mesures per a fomentar l'estalvi d'aigua em sembla correcte, però que s'imposi i s'obligui a tancar tan l'aixeta sota l'amenaça d'una sanció em sembla desmesurat, per això espero que segueixi plovent durant uns quants dies més, poc a poc però anar fent; aquesta nit hi ha hagut una tempesta molt forta, amb pedra petita (per sort), però només han caigut 12 l/m2, el mateix que a Boadella, si segueix tal com ara unes quantes hores més potser arribarem als 50 l/m2 i això si seria una bona notícia. A veure si els meteoròlegs es tornen a equivocar i segueix plovent, doncs ahir semblava que ja no plouria més, i de moment no para.

4 comentaris:

markus33 ha dit...

Per cert, saps quin dia va començar a ploure, el 08 d'abril 2008, saps quin dia va nèixer la meva 1era filla, el 08 d'abril 2008.
Ara li possarem un altar i la beatificarem. I si torna la sequera, no us preocupeu, que anirem a buscar la parelleta, i en nou mesos tornarà a ploure.

Doncs en Quim, és Clar!! ha dit...

Enhorabona Marc, esperem que no calgui, però si voleu la parelleta endavant, i si a més plou, doncs millor que millor, una abraçada.

Arale Norimaki ha dit...

aquesta nit la pedregada m´ha despertat, el carrer era preciós, beneïda pluja!!! les pedres quan tocàven les baranes dels balcons semblava que fessin música, m'extranya que els nens no s'hagin despertat. espero que plogui uns dies més, però sense violencia, aigua si, però amb mesura, ha de ploure molt al començament de la muga, però que no es passi que tinc la caravana a albanyà.... ptons.

Marta ha dit...

Es una locura, en zonas donde solía llover, no llueve, y en zonas dónde solía haber sequía, están medio ahogados, como en Málaga ¿oisteis en las noticias la manta de agua que les vino encima el mes pasado? va a ser verdad que el cambio climatico nos va a afectar a todos más de lo que creemos. Aquí, en Madrid, estamos a 30 de mayo y todavía andamos con las botas y el abrigo puesto. Lo importante es que siga lloviendo por allí unos días más