dilluns, 11 de juny del 2007

La Pesca Submarina




Aquesta és una de les meves principals aficions, i crec, que és una gran desconeguda, i a vegades, de manera mal intencionada, es tracta de criminalitzar-la per interessos econòmics, o desconeixement en si de l'activitat.
Per començar he de dir, que el mar m'apassiona en totes les seves facetes, però el fet d'estar dins seu, de sentir aquell silenci que diu tant, aquella pau i aquella tranquil·litat, la ingravidesa, són alguns dels aspectes que fan que per poc que pugui hi vagi i m'hi estigui 3, 4 ó 5 hores gaudint d'aquest món.
Cal que digui, que tot i que sóc apneista, també admiro i "envejo" a la gent que practica la immersió, doncs és una altra manera de gaudir del fons, i que et permet descobrir infinitat de detalls que a pulmó no és possible per la falta obvia d'aire. Segurament, algun dia, també em dedicaré a fer immersions d'aquest tipus; de totes maneres, i ho dic com a suposició, les sensacions que es tenen a pulmó han de ser més intenses per la senzilla raó que cada segon es viu d'una manera més profunda, potser a vegades massa.
El que trobo indignant, patètic i poc ètic i esportiu, és els anomenats "pescadors" que utilitzen equips de respiració autònoms per poder estar més estona a sota aigua i aconseguir així captures que en condicions normals serien molt difícils; és gràcies a ells el fet de que a vegades tinguem tant mala fama.
La pesca submarina és un esport molt noble, on el pescador, s'interna en un món, on les condicions li són adverses, per intentar capturar algun peix, que de fet, és el resultat final de la pesca, però, per arribar a això, abans s'han de seguir una sèrie de passos.
Aquesta ha estat una introducció al meu món, i que ben aviat completaré amb més dades sobre aquest meravellós esport.