divendres, 29 de juny del 2007

L'estiu a la Costa Brava Nord



Tot i que ja fa una setmana que oficialment som a l’estiu, i que meteorològicament parlant ja fa força més temps, és aquest cap de setmana quan realment començarà el que coneixem com “ESTIU”. Arribarà tot el turista d’arreu d’Europa buscant el nostre sol i les nostres platges, a partir d’ara tot seran cotxes i més cotxes amb matrícules de tots colors i gent de tota mena passejant-se pel nostre litoral. És gràcies a aquesta gent, que molts pobles costaners canvien dràsticament, hi ha rentats de cara per fer-los més atractius, s’obren molts negocis que durant la resta de la temporada estan tancats, tota una sèrie d’esdeveniments com fires i festes per fer més concorregut el municipi, i de la qual cosa en podem gaudir tots els autòctons, que en major o menor mesura vivim d’això. Es per aquest fet, que en arribar a aquestes dates, sigui per la bonança del temps, sigui pel moviment de la gent, sigui pel que sigui, procuro visitar els municipis de la costa, amb paciència i deteniment, no per descobrir coses noves, doncs ja els coneixo, si no per veure com es transformen, i els contrastos que es produeixen, evidentment escombro cap a casa, i em quedo amb els municipis de l’Empordà, però aquest fet passa a tota la costa catalana.
Conclusió, si teniu temps, i segur que en teniu si esteu de vacances, proveu de visitar municipis com Cadaqués i arribeu fins al far de cap de creus, o qualsevol altre vila costanera i passegeu, respireu, observeu i gaudiu de l’estiu a l’Empordà, que quan ens n’hàgim adonat ja s’haurà acabat.

1 comentari:

Pep ha dit...

Hola Quim,
felicitats per el teu blog , un cop per setmana surto del port de l´escala ja que pesco amb canya fet jigging.
Tan sols et volia dir que també comparteixo aquest sentiment d´amor al mar en tots els seus sentits i es agradable llegir els teus comentaris.
Felicitats.
Pep