dimarts, 16 de setembre del 2008

Terra de Trobadors 2008 - El Mercat Medieval - Diumenge

I ja ha arribat el diumenge, el darrer dia de la festa i normalment el dia amb més públic, però aquest any, ja sigui pel mal temps, o bé per la imminent anada a l'escola dels més menuts just l'endemà, sigui per la raó que sigui, el diumenge va ser més fluix del desitjat; de gent n'hi va haver molta igualment, però no tota la que s'esperava. Però la festa seguia i tocava el gran dia del Mercat Medieval, un mercat on no es pot comprar amb la moneda corrent, aquest dia toca anar a la caixa de canvi i comprar monedes ambientades en l'epoca, els diners, cadascun amb el seu valor, i que dóna un toc de diferenciació amb la resta de festes i actes d'aquesta mena.
El valor dels diners és el següent;

- Diner d'Or: 5 €

- Diner de bronze: 2€

- Mig diner: 1€

- Petita: 0,5€.

Doncs bé, cap al migdia van arribar a casa la meva mare amb en Ramon i poc després la Laura, el Jordi, en Jordi i en Xavi, i en aquesta ocasió, la Lídia si es va vestir com tocava; vam sortir a passejar una mica i a visitar el Mercat Medieval, com ja he dit abans, cal bescanviar els euros per moneda representativa de l'època per poder adquirir els productes artesanals que en aquell dia es venen. La veritat és que m'esperava que hi hagués molta més gent, doncs havent vist la quantitat de visitants de dissabte res feia pensar que el diumenge seria més fluix, principalment per dues raons, la primera la climatologia, la Tramuntana cada cop bufava amb més força i a més, al ser el dilluns dia laborable i que la mainada comença el cole, doncs va fer que l'afluència de gent no fos del tot l'esperada, tot i que segons m'han dit alguns comerciants coneguts, d'haver tingut més gènere també l'haguessin venut, però bé, vam veure una mica de tot, una exposició - demostració de falconeria i vam seguir la nostra ruta pels diversos carrers de la vila, on hi havia bestiar que feien les delícies dels més menuts, i espectacles per les places. Després d'això vam anar cap a dinar, i en aquesta ocasió vam triar la taverna de la colla d'en Jaume, situada a la Posada dels Jogladors i on es menjava realment bé, aquí s'escapaven dels pinxos i piruletes fent costelló de porc, empanada i una torrada amb verdures, molt bo, cal felicitar-los l'elecció.

Havent dinat i després de xerrar una estona amb la colla, on els més petits ja van vestits de l'època per anar acostumant-s'hi, em va tocar anar al Claustre de la Mercè per fer el segon dia d'exhibició d'arqueria, però en aquest cas estava més encaminat cap als més menuts; després de tirar una mica nosaltres perquè anessin veient com es feia, els vam donar una sèrie de directrius de seguretat i funcionament i sota la nostra més estricta supervisió els vam permetre tirar i tirar fins que vam haver de parar per tal que les següents actuacions tinguessin el seu temps.

Ja a les acaballes de la jornada, vam assisitir a l'espectacle final situat a la plaça de la catedral, amb una mica de llum i foc, i vam acabar sopant a la farinera i cap a casa que el cos ja no aguantava.


Per acabar només dir que aquests dies m'ho he passat realment bé, crec que tot i el mal temps ha estat un éxit extraordinari i segur que l'any vinent ens hi tornarem a trobar.



1 comentari:

Arale Norimaki ha dit...

llàstima de tramontana i fred. i el dinar molt bo. és una pena que no ens poguessim quedar per veure l'exhibició de la tarda... una altre any...