dimarts, 16 de setembre del 2008

Terra de Trobadors 2008 - El Torneig Medieval - Dissabte

I arriba el dissabte, a mi personalment és el dia que més m'agrada, la activitat principal de la jornada és la més espectacular de les actuacions de tot el festival, i a més, durant tot el dia hi ha actuacions, representacions, jocs i diverses activitats a totes les places i placetes de la vila, però en aquesta ocasió em centraré principalment en les activitats en les quals vaig participar, que són les que vaig viure més intensament, el Torneig Medieval i l'exhibició d'arqueria que vam fer al Claustre de la Mercè.
Aquest any, el Torneig ha estat anomenat el "I Memorial Fernando Arnau", organitzador de l'espectacle, i que l'any passat ens va deixar. De totes maneres, la família Arnau segueix fent que aquest acte sigui tinguent el nivell altíssim que en el seu dia en Fernado va obtenir.
A les cinc de la tarda surt des de la plaça de la catedral la cercavila que portarà als Comtes fins al camp d'en Capella on tindrà lloc el Torneig Medieval. Amb en Pons Hug i n'Adelaida al capdevant (els gegants de Castelló) la comitiva va passant i seguidament entrem al camp de joc els arquers, els escuders, les banderes (a cavall), els malabaristes (nens amb cavall) i finalment els Cavallers, es fan les salutacions als comtes i comença l'espectacle, en un costat els arquers fem una demostració de tir des de diferents distàncies

i ajudem als joves arquers en l'inici de tan noble feina; a l'altre costat, els nens fan equilibris sobre els cavalls (quin perill), jo dels seus pares patiria força. Així, entre uns i altres vam estar pràcticament 20 minuts, i en acabar va començar realment el plat fort del dia, el més espectacular, els cavallers fent el seu show d'habilitat, precisió i domini dels cavalls, seguidament es preparen per les justes, amb les llances un contra altres, tal i com sempre hem vist a les pel·lícules de cavallers, amb una destresa digna de l'època i que feien que els centenars o milers de persones que s'aplegaven a les vores del recinte gaudissin d'allò més, mai havia vist tanta gent, impressionava, però esncara no s'havia acabat l'espectacle, faltava la lluita d'espases entre els diferents grups de templers, els blancs contra els negres per tal de venjar l'assassinat a traició del seu representant, en fi, fantàstic, un espectacle com pocs es poden veure i el més important, de franc; personalment em pensava que aquest any no hi hauria massa gent, doncs l'any passat es va haver de suspendre per la mort del principal organitzador, en Fernando Arnau, i perquè el temps no acompanyava massa, podia ser que caigués aigua o fes tramuntana, i al final va ser aquesta qui va regnar i va impedir que es fes una altra actuació lligada al torneig, que era el vol de diversos rapinyaires, però amb el vent no es podien controlar, però de totes maneres va ser un èxit espectacular que de cares a l'any que ve haurem de mirar de superar.

Seguidament, els arquers vam anar cap al Claustre de la Mercè, una de les moltes tavernes que hi ha aquests dies, però amb la diferència de que aquí disposen de molt espai per realitzar-hi un munt d'activitats, com nosaltres els arquers, trobadors, lluites d'espases, .... Pel que fa referència a nosaltres, primerament fèiem una demostració de tir amb arc i a la segona tanda de la nit, després de tirar, vam permetre que la gent que s'aplegava al voltant nostre tingués l' oportunitat també d'experimentar amb aquesta arma sota el nostre assessorament i vigilància. Crec que en general va estar molt bé i la gent va sortir contenta, doncs d'això es tracta, nosaltres disfrutem i la resta de la gent té l'ocasió de participar.

Aquella mateixa tarda van venir la meva germana, el meu cunyat i els meus nebots, per veure una mica com ens ho passem de bé la gent de Castelló, a veure si algun any s'animen i també participen més activament en aquest festival. També a la tarda van venir els pares de la Lidia, amb els oncles de Banyoles, la seva germana amb el seu marit i el petit Joel, al qui vaig portar a molt a prop d'una euga molt manyaga però li feia una mica de por, doncs aquell animal era molt gran.
Finalment, tot i que volíem anar a visitar alguna taverna més, era tanta la fred que vam passar que els arquers van anar cadascú a casa seva i esperar que el diumenge fos tan bo com cada any.
Aquí us deixo un petit video, que vaig grabar amb la càmera de fotos, perquè veieu una mica com va ser el torneig, però recordant que va durar una hora ben bona.

4 comentaris:

Arale Norimaki ha dit...

em va agradar molt el torneig, i sortiu al youtube!

gina ha dit...

Us queda molt poquet...

Petonets i fins dissabte!

pirula ha dit...

Felicitats perque tot anès tan béaquest any. Disfruta que ja te queda poc ........

Singermornings ha dit...

A Marta y a mi,nos hubiera encantado estar alli,pues la verdad creo que merece la pena ver todo este espectaculo,y debio de ser emocionante.
A ver si las circunstancias nos lo permiten,y podemos verlo otro año.
Saludos y animo....