dijous, 3 de gener del 2008

La publicitat a l'antiguitat

L'altre dia, veient el Blog de la Marta, sobre el viatge que va fer a Sicília, em va cridar l'atenció els mosaics de les noies jugant a una espècie de voleibol amb una indumentària força similar al que actualment anomenem bikini, i mirant aquelles imatges em vaig recordar que en un creuer meravellós que vaig fer ara aviat farà dos anys, en una de les visites que més em va agradar, la de l'antiga ciutat d'EFESO, hi havia, a terra, en una de les avingudes principals de l'antiga ciutat, un anunci publicitari força peculiar, el considerat primer anunci publicitari de la història. Hem de tenir en compte alguns conceptes que s'utilitzaven en aquella època ara ens resulten desconeguts, i utilitzen altres símbols per voler dir el mateix. Per exemple, un quadrat pintat a terra, significa edifici important, un forat a terra significava diners, un peu era el que ara diem una mà, això està a mà dreta o mà esquerra, i amb aquest conceptes ja podríem entendre el que significa la següent imatge o publicitat. És evident, no? Veiem un forat, un peu esquerre, un quadrat i un dibuix d'una senyora. Es tracta de la primera publicitat de tots aquells locals que trobem per les carreteres plens de llums de colors vius i on hi ha senyores que fumen i et tracten de tu, si si, es tracta de la publicitat d'un prostíbul, espavilada aquella gent!
Solució:
Si vas per aquesta avinguda i tens diners (forat) darrera de l'edifici (quadrat), a peu esquerra hi trobaràs dones.
Vaja uns punyeteros, a més, aquesta ciutat va ser la primera de la història que va il·luminar mitjançant torxes els seus carrers principals, o sigui que la publicitat es podia veure a totes hores.
Aquell viatge va ser espectacular, però necessitaria gairebé un blog per cada destinació que vaig visitar, Roma, El Caire, Xipre, Esmirna (Turquia), Rhodas, Atenes, Olympia, ja ho deia el creuer, Mars y Mites Clàssics, tot allò a bord del Costa Fortuna, en aquell moment era el vaixell insígnia de la companyia Costa Cruceros, si m'animo intentaré sintetitzar en una altre entrada el més bàsic del creuer, però serà difícil.

4 comentaris:

Tecnologia Jordi ha dit...

ai, quins records, d'aquell viatge....ens ho vam passar be, eh???

Marta ha dit...

Lo que aprende uno en cuanto asoma la cabeza por el mundo. Mi chico dice que soy una gastona, y que nunca tendremos un duro, por que en cuanto junto dos, busco destino, y salimos pitando hacia cualquier sitio dónde haya algo que conocer. Cuando entre y vea esta entrada, me serás de ayuda para seguir tirando de él por el mundo!!!

Doncs en Quim, és Clar!! ha dit...

Marta, estoy preparando un blog sólo para contar que tal fue ese viaje, lo haré tipo Viaje Costa Oeste para poder ir explicándolo con detalle, sólo te digo que fue una pasada, que vale la pena, y en cuanto pueda hago otro, de todas maneras este fue muy especial, en breve pongo aquí el enlace para que puedas acceder.

pirula ha dit...

Super interessant Quim!i el blog del viatge també està molt bé