dilluns, 8 de setembre del 2008

Terra de Trobadors 2008

Un any més arriba a la comtal vila de Castelló d'Empúries el Festival Terra de Trobadors, aquest any és ni més ni menys la divuitena edició d'aquest magnífic espectacle que avui en dia es pot trobar en molts indrets de Catalunya, però no n'hi ha cap que es pugui comparar al nostre, ja sigui per indret, per història o per implicació de la població; si una cosa fa gran el TdT de Castelló és la falera de la gent per reviure temps memorables on la nostra vila era la més important de la zona i de les més importants de Catalunya. Ja fa dies que el poble s'està engalanant per l'ocasió, s'estan acabant de perfilar els darrers detalls perquè el proper divendres 12 de setembre es pugui donar el tret de sortida al festival, seran tres dies on en cada un hi haurà un aconteixament que destacarà per sobre dels altres, però sense oblidar-nos de la resta d'espectacles, d'animacions, exposicions i demés actes que tindran lloc durant aquest dies. El plat fort del divendres és el Sopar Medieval, una recreació dels sopars de l'època on no hi ha productes que no existissin aleshores, ni estris que no siguin de fusta, tot això amenitzat amb espectacles diversos que faran que els començals gaudim d'allò més. El dissabte hi ha potser l'acte més espectacular, centenars per no dir milers de persones s'apleguen als marges de la carretera de tocar el camp d'en Capella que és on s'ha instal·lat l'escenari del torneig, on cavallers, falconers, arquers i templers faran mostra de les seves habilitats per tal de fer passar una bona estona als espectadors. El Torneig Medieval rep ara el nom de Memorial Fernando Arnau, promotor de l'acte i Mariscal de camp que ens va deixar l'any passat a les portes d'aquest esdeveniment que tanta il·lusió li feia i tantes alegries li havia donat. Ja per acabar, el diumenge, l'acte més multitudinari és sens dubte el Mercat Medieval, un mercat on per poder comprar s'ha de canviar la moneda actual (euros) per moneda inspirada en l'època; aquí hi podreu trobar molt material i molt variat relacionat amb aquella era tan gloriosa per la vila on els castellonins erem un poble important. A part d'aquesta actes, un fotimer de tavernes (massa segurament) faran que ningú es quedi sec ni famèlic, després monjos, meuques, bruixes i bestiar divers ompliran la resta de les jornades donant un punt d'humor del tot necessari; tallers, exhibicions, dances, lluites i demés actuacions es podran trobar a les diferents places i carrers del casc antic.
Perquè ho explico tan detalladament i amb tantes ganes, doncs ben senzill, de pagar-me no em paguen ni un duro, però considero aque si una cosa es fa bé en aquest municipi aquesta és el Festival Terra de Trobadors, a més, un servidor, com molta més gent del poble, també hi posa el seu gra de sorra, participant amb la resta d'arquers (Ramon, Miquel, Dani, i Jesús) en el Torneig Medieval, i a més, juntament amb els tronats d'arquers, fem un parell d'exhibicions d'arqueria al convent de la Mercè, on no tan sols tirem, sinó que ensenyem a la gent a utilitzar l'arc d'una manera acurada i sensata, permeten-los provar la seva punteria d'una manera segura; l'any passat va ser un èxit, espem aquest any poder repetir i com a mínim igualar les acutacions passades.
Aquí us deixo el video promocional del XVIIIè Festival Terra de Trobadors, aquest any anomenat Temps de Conquesta, on s'intentarà recrear les relacions del comte Pons Hug IV, comte d'Empuries, amb el que possiblement va ser el rei més important de la Corona d'Aragó, Jaume I el Conqueridor.


També us deixo l'enllaç del programa d'actes per poder estar ben informats de tots els esdeveniments d'aquests dies http://www.terradetrobadors.cat/


Read this document on Scribd: Programa TDT2008


Espero que els que pugeu hi assistiu i en gaudiu tant com els que hi actuarem.

5 comentaris:

Arale Norimaki ha dit...

jo, com els altres anys, vindre. ja quedarem...

Marta ha dit...

Pero q ganas tenemos de conocerlo, por aquí también hacen ferias y mercadillos medievales por los pueblos de Madrid, pero ya mucha gente me ha hablado muy bien del de vuestra tierra, a ver si el año qu viene, nos escapamos unos días, nos quedaron tantas cosas pendientes que esa escapadita la repetiremos, así que ¿porque no en septiembre?

pirula ha dit...

Jo m'apunto al torneig, al meu fill li encanten les lluites, no se si et reconeixere.....a veure si ens veiem!

Doncs en Quim, és Clar!! ha dit...

Laura, segur que ens hi veiem, Marta, te tomo la palabra i Sílvia, jo seré un dels cinc arquers adults que sortirem al principi, el meu traje és blau i gris i no porto cap escut d'armes, a veure si ens veiem.

codex ha dit...

No varem poder anar fins el diumenge a la tarda... amb la marta ben agafada a coll per que no se l'endugués la tramuntana.. però varem ballar plegats amb els diversos grupets que feien sonar vents i tambors pels racons de Castelló!! Com m'agradaria veure un concert de la Loreenna Mckennit a CAstelló en un festival de terra de troadors!!!