diumenge, 14 de setembre del 2008

Terra de Trobadors 2008 - El Sopar Medieval - Divendres

El Sopar Medieval és l'acte que oficialment obre les portes cada any al Festival Terra de Trobadors i per no ser menys que en altres ocasions, l'espectacle no va decebre, a veure si la meva manera d'explicar-ho fa endinsar-vos dins d'aquest esdeveniment que tant m'agrada.
De fet, abans del sopar sempre hi ha alguna conferència que realment és l'obertura oficial, però la més coneguda, esperada i multitudinària és, sense cap mena de dubtes, el Sopar Medieval.
A 1/4 de 10 del vespre i un cop degudament vestit per l'ocasió vaig passar a recollir en Miquel i la Judit i als seus convidats en Raul i la Belen per anar xino-xano cap a la plaça de la catedral (oficialment basílica, però per als castellonins és la Catedral), que és des d'on sortia la comitiva direcció al pati del Palau dels Comtes on tindria lloc l'esperat sopar. Allà a la plaça la presentació va ser espectacular, es va fer un espectacle de llums sobre la façana de la catedral i seguidament es va utilitzar la mateixa per mostrar-hi imatges, senzillament espectacular; després es forma una filera de parelles (en aquest cas jo anava sol, doncs la Lídia tenia un altre sopar amb unes amigues) i després de desfilar per la part antiga de Castelló, arribàvem a les portes del pati del Palau dels Comtes (actual ajuntament) on se'ns anava distribuint per les diferents taules, en el nostre cas a la taula reservada pels integrants del Torneig Medieval. El menú selecte, digne de la situació en la que ens trobàvem, la visita del rei Jaume I.

La gran pena és que les condicions de llum i el fet de no tenir grans càmeres van fer que les fotos d'aquella nit no fossin de massa qualitat, però es va fer el que es va poder. La veritat és que la vetllada va ser força entretinguda, el menjar era bo, les animacions van ser adequades, sobretot l'actuació de diversos rapinyaires que van donar un toc exòtic a la nit, però la nostra estimada Tramuntana, que en un principi era agradable, es va tornar freda i més freda fent que la nit es fes molt llarga i que totes les ganes d'anar a prendre alguna cosa després de sopar s'esvaïssin d'una manera radical, feia molt temps que no passava tanta fred, però ja se sap, a l'estiu poca roba i els canvis de temperatura és noten molt. De totes maneres, el tret de sortida estava donat i el festival tenia bona pinta.

1 comentari:

Arale Norimaki ha dit...

QUE XULO! A VEURE SI L'ANY QUE VE LA MAMA EM FA UN VESTIT BEN BONIC I PUC VENIR A SOPAR