dilluns, 14 de setembre del 2009

Terra de Trobadors 2009 - El Sopar

Abans de res, he de dir que estic baldat, han sigut tres dies intensíssims i ja començo a tenir una edat que no em permet fer massa excessos, però anem per feina que el que va passar a Castelló d'Empúries el passat cap de setmana va ser molt espectacular, molt bonic i amb molta, moltíssima gent.

Aquest any, el primer dia del XIX festival Terra de Trobadors coincidia amb la Diada Nacional de Catalunya, l'11 de setembre, així que un cop acabats els actes protocolaris de la Diada, van començar pels carrers i places de la vila les activitats pròpies del festival; s'obrien les tavernes, les botigues al carrers, els espectacles, les conferències, .... era impressionant, la gent gaudia d'allò més, hi havia tanta gent que amb prou feines es podia caminar, es van superar totes les espectatives i per sort, tot va sortir rodó.

S'acostava l'eix central del divendres, el Sopar Medieval, una gran festa que els Comtes d'Empúries ofereixen als nobles, cavallers i demés habitants de la vila. Per aquest acte cal anar vestit d'acord amb les dates, per tant, res de texans i espardenyes, s'ha d'anar amb roba medieval per així poder assaborir millor les delicadeses que ens esperen. La concentració és a la plaça de la basílica, on es poden veure unes diapositives reflectides a la façana que són del tot espectaculars, quin goig que fa. Ens col·loquem darrera l'escut que ens toca i anem en comitiva cap el pati del Palau dels Comtes, on ja està tot apunt. Bon menjar, danses, baralles, falcons i voltors, música, una nit exquisida, que més es pot demanar? Vam estar de sort i tot va sortir rodó, acabat això, passar per la taverna del convent de la Mercè i cap a casa que ja es tard i demà toca més i més espectacular encara, però això ho explicaré ben aviat.
Per cert van venir en Jordi i la Laura (que no hi havien vingut mai) i van flipar; si voleu una explicació més detallada del sopar visiteu el blog de la meva germana.

Aquí us deixo un recull de les fotos que vaig fer durant tota la jornada del divendres, la qualitat és pobre, però tant fotos com videos estan gravats amb el telèfon mòbil, així que encara gràcies que no em va fallar.




I aquí hi ha un petit muntatge que dona una idea de com vam passar la nit.

1 comentari:

Arale Norimaki ha dit...

va ser un sopar genial, ens va agradar molt tant el menjar com l'animació, un 10.