dilluns, 31 d’agost del 2009

Ja arriba el TERRA de TROBADORS 2009

Un any més, com cada any pels volts de l'11 de setembre, a Castelló d'Empúries retrocedim uns quants centenars d'anys enrere per reviure les èpoques més glorioses del nostre municipi, la capital del Comtat d'Empúries; aquesta ocasió es la XIX cita amb la història i reculem fins l'any 1317, on les ordres religioses eren peces claus de la societat medieval.

Encara falta una setmana però al poble ja es comença a respirar l'ambient, els carrers ja estan ben engalanats, el camp on es celebrarà el torneig ja està a punt, s'està acabant de deixar-ho tot en les condicions necessàries per que tot surti bé, encara queda feina, però tot va sobre rodes. Si una cosa té Castelló és experiència en aquest tema i de segur que com cada any serà un èxit absolut, on la gent podrà gaudir de l'àmplia oferta que s'ofereix.

Com és tradició, el divendres començarem amb el sopar que oferirà el compte d'Empúries als vilatans, on es podrà degustar les dolces menges reservades a la noblesa.

El dissabte, el plat fort és el Torneig Medieval, Memorial Fernando Arnau, impulsor d'aquest espectacle i que malauradament ens va deixar fa un parell d'anys; l'acció, els cavalls, les batalles, els arquers, ..., tot el que es pot donar per complaure als comtes d'Empúries i al públic estarà present en aquest esdeveniment.

Però això no ho serà tot, també hi haurà per tota la vila espectacles, tabernes, bestiar i més coses que ara no em passen pel cap que faran que grans i petits s'ho passin d'allò més bé.

I el diumenge, l'acte estrella, el que fa que sigui el dia amb més moviment, on el volum de gent és immens, és el Mercat Medieval, on els productes artesans són els reis de la jornada i la moneda oficial passa a ser els "Diners"; cal canviar els Euros per diners per poder comprar.

I com el dia anterior, durant tota la jornada hi haurà espectacles, visites guiades, xerinola, música, ... pels carrers de la vila.

Aquí us deixo la temàtica

tematica TdT 2009



I aquí us deixo el programa del XIXè festival Terra de Trobadors

Programa TdT 2009



I aquí us deixo el petit muntagte que he fet dels videos oficials de la web del XIX Festival Terra de Trobadors

Espero que aquesta promoció us hagi agradat i ens veiem a partir de l'11 de setembre, vestits per la ocasió a Castelló d'Empúries, el 1317, no t'ho perdis.

1 comentari:

Tecnologia Jordi ha dit...

Com cada any, ens hi veurem, i aquest any ja tenim la roba a punt...
P.D.Ja era hora que escrivissis alguna cosa al bloc, que el tens abandonat.... un petó