dimecres, 16 de setembre del 2009

Terra de Trobadors 2009 - El Torneig

I arriba el dissabte, per mi particularment el dia més esperat, el que més m'agrada, al matí, a passejar una mica per la vila tot veient espectacles, bestioles, comerços ben engalanats i gent, molta gent, és més moltíssima gent, em penso que mai abans havia vist tanta gent en dissabte, però es clar, el dia acompanyava i ningú es volia perdre aquesta festa. Mentre la Lídia ha anat a buscar al seu nebot, en Joel, jo em poso el vestit més guerrer, o sigui el d'arquer, en comptes de l'arc agafo l'espasa i a voltar cap al centre; com m'agrada sortir i veure tanta gent, vestida com cal per l'ocasió, uns com treballen, altres, com jo, que passegen, en fi, es que m'hi trobo molt bé així, llàstima que només duri tres dies.

Quan arriba la Lídia amb en Joel pugem cap el centre altra vegada, equipem el nen alb un casc i una espasa de fusta i només calia veure la cara d'aquell nen, com alucinava amb les actuacions dels carrers, amb els animals, una mica amb l'ambient, Déu n'hi do.

Pero el més important ja s'acosta, el torneig, canvio l'espasa per l'arc i mentre la gent va en processó des de la basílica fins al camp del torneig, els arquers ens dirigim cap al camp d'en Capella per acabar de lligar-ho tot. Arriben el comtes amb el sèquit, saludem a la gent i als comtes i comença l'espectacle, uns tirem fletxes, altres fan demostracions d'habilitat amb els cavalls, mentrestant la gent crida i l'speaker els fa embogir amb històries de l'agrat de la gent, ens retirem i començen els cavallers fent demostracions espectaculars de precisió i domini del cavall i en acabat comencen les justes, a mort, realment espectaculars i plàstiques, la gent "flipa" i no és per menys, al final en cavaller templer guanya a l'almogàver i s'acaba el torneig. Tothom s'ho ha passat molt bé i ara la gent es dirigeix cap al centre. La meva germana, amb en Jordi pare i els nens han arribat una mica tard, però també han pogut veure les evolucions del torneig, en Jordi i en Xavi molt ben vestits, de medievals com el seu pare i com cal aquests dies.

El torneig s'ha acabat, però el dia encara seguiex amb moltíssimes actuacions, nosaltres, els arquers fem exhibicions d'arqueria al convent de la Mercè, només arribar-hi ja està ple de gent veient la representació teatralitzada de baralles, espases i llances, seguidament comencem nosaltres i deixem participar al públic perquè es puguin iniciar en aquest mòn. Es va fent tard però encara queda un altre acte espectacular; a mitjanit, 5 colles de diables fan el seu espectacle desde la plaça de la basílica fins al camp d'en Capella, ballant amb els monstres i cremant pòlvora i més pòlvora tot el camí, genial.

Ara si que la nit ja comença a tocar a la fi i cap a casa que el dimenge s'acosta i encara toca més.



Un recull de fotos del dia.







Un retall de videos (grabats amb mòbil) de la jornada, la qualitat és péssima, però és el que hi ha.

1 comentari:

Arale Norimaki ha dit...

com sempre, les teves explicacions son tan precises, que si algu les llegeix, segur que s'encomana de la festa, molt ben explicat. i la festa fantàstica...